Wim Claeys, Cabaretier

Wim Claeys heeft veel gedaantes en projecten. Niemand minder dan Mich Walschaerts van Kommil Foo zei in 2008 “Wim, cabaret, dat zou echt nog iets voor u zijn”. En zo geschiedde.

wim-claeys-cabaretier-zwanenzang-van-karel-waeri

Test eu Gents

Wim werkte zijn eerste project, ‘Test eu Gents‘ uit. Een korte voorstelling van 20 minuten over het Gentse dialect, een spoedcursus voor de Gentse Feestengangers. Hij voert dat stuk met veel sfeer en goesting in een woonwagen op in het Baudelopark.

wim-claeys-test-eu-gents

Een jaar later heeft Wim zijn project over het Gentse dialect herschreven naar een avondvullende voorstelling van 90 minuten. Hij laat zijn woonwagen voor wat het is en trekt naar een zaaltje in Kantl.

De Zwanenzang van Karel Waeri

In 2012 besluit Wim dat het tijd is om één van zijn dromen te verwezenlijken: een voorstelling maken over zijn grote held Karel Waeri. In ‘De Zwanenzang van Karel Waeri‘. vertelt en speelt Wim het levensverhaal van verhaal van Karel Waeri, afgewisseld met zijn liedjes. Hij laat zich voor deze voorstelling coachen door Mich Walschaerts. Ook hiermee trekt Wim naar Kantl tijdens de Gentse Feesten en voert verschillende try-outs op voor een enthousiast publiek.


Deze cabaretvoorstelling van Wim Claeys draait rond het leven en de liedjes van de 19de eeuwse Gentse volkszanger Karel Waeri

Het stuk gaat definitief in première in 2013 voor een uitverkochte Minard Schouwburg. De recensies zijn zeer lovend en de voorstelling laat niemand onberoerd.

Nieuwsgierig? U kunt de ‘De Zwanenzang van Karel Waeri’ op deze data gaan bekijken.

IJZER

In deze nieuwe cabaretvoorstelling vertelt Wim Claeys het verhaal van zijn grootvader Fons.

cabaretvoorstelling-ijzer-foto

Een verhaal over kleine mensen in de Groote Oorlog, van helden en leugenaars, van gelukzakken en losers in modder en miserie. Een pakkend authenthiek, komisch verhaal. Verteld, gezongen en gespeeld door Wim Claeys met regie door Mich Walschaerts.

Boek een voorstelling Bekijk Wim’s werk

css.php