Bands

WC-Band

Momenteel speelt Wim niet met zijn eigen band.

Het is wel altijd mogelijk om de WC-Band te boeken in duo, trio kwartet of nog grotere bezetting, met een repertoire van de meest rockende Gentse liedjes.

Boek WC-Band

Tref

Tref is een internationale vierkoppige band met Wim Claeys en Didier Laloy, twee diatonische accordeonisten verenigd met hun oude accordeonleraar, de meestermuzikant Bruno Le Tron en de Franse Frédéric Malempré op worldpercussion. Samen brengen ze een wijde waaier aan muziekgenres. Pure folk met invloeden van rock, jazz en zelfs klassiek in hun zelf gecomponeerde nummers.

West-Europese rootsmuziek met een hoek af.

Samen gaan ze op het ritme van traditionele West-Europese folk langs een waaier aan moderne muziekgenres. Rock, jazz en zelfs klassiek komen in hun zelf gecomponeerde nummers aan bod. Het resultaat is een unieke mix van meeslepende etnische grooves, gebracht met veel ziel en goesting.

In 2002 won Tref met hun debuut ‘Accordéon Diatonique’ de Klara Muziekprijs voor beste folkcd. Ze zijn ondertussen al meer dan 10 jaar bezig en hebben in 2012 hun derde cd ‘Dampf’ uitgebracht. Tref toerde over heel Europa met enkele hoogtepunten als het festival van Montreux in 2002, een tournee van 60 optredens in Frankrijk voor ‘Le Chaînon Manquant’ in 2003-2004 en optredens in Spanje, Denemarken, Zwitserland en Duitsland.

Boek Tref

De Stemband

De Stemband is een Gents kinderkoor dat sinds 2015 repeteert en optreedt. Het repertoire van de Stemband beperkt zich tot de Gentse volksliedjes. Een echte beperking is dat niet, want er bestaan ontelbaar veel liedjes in het Gents dialect. De grote klassiekers – In mijn stroatje zijn ’t allemaal komeren, Rosalie, ’t vliegerke,… – worden gezongen naast nieuwe liedjes die voor het koor geschreven worden.

Gents dialect kunnen spreken is GEEN vereiste, dat leren ze wel onder de bezielende leiding van volkszanger Wim Claeys. De Stemband heeft al opgetreden op festivals als Copacobana, O’de Gand en de Gentse Feesten en in zalen als de Vooruit, de Centrale, en de Bijloke. We repeteren elke zaterdag van11u30 tot 12u30 in Herberg Macharius (Voorhoutkaai 43, Gent). Deelname is gratis. Zit je of ken je kinderen in de lagere school die goesting hebben om mee te zingen? Stuur een mailtje!

In 2018 hebben we onze eerste cd uitgebracht.

Boek De Stemband

Gentse Zangstonde

Wat is er leuker dan met z’n allen liedjes te zingen?

Wim begon in 2009 met dagelijks 10minuten samenzang op de Gentse Feesten, Bij Sint-Jacobs, nu Walter De Buckplein. Algauw werd de Gentse Zangstonde een klassieker op de en kwam er buiten de Feestenperiode ook vraag naar.

Boek hier uw Gentse Zangstonde met Wim

Op aanvraag stuurt Wim op voorhand de teksten door, zodat iedereen kan meezingen.

Café Concert

Café Concert is een cabaretvoorstelling waarin Wim alle caféregisters opentrekt. Liedjes, moppen, losse babbels met het publiek, vuilbekkerij, alles wat een café nodig heeft voor een avond ambiance en Gentse leute.

Boek Café Concert

css.php