Tref: Trekken en duwen

Dat accordeonmuziek meer is dan oubollige muziek in zweterige cafés, dat weten we al lang. Wie nog steeds twijfelt, heeft Tref nog nooit live aan het werk gezien. Tref is Vlaanderen en Wallonië verenigd, zoals het hoort, met Wim Claeys en Didier Laloy, twee ervaren trekzakspelers op hun diatonische accordeon. Voor Tref vormen ze een kwartet met hun oude leraar, Bruno Le Tron en de Franse Frédéric Malempré op worldpercussion.

West-Europese rootsmuziek met een hoek af

Samen gaan ze op het ritme van traditionele West-Europese folk langs een waaier aan moderne muziekgenres. Rock, jazz en zelfs klassiek komen in hun zelf gecomponeerde nummers aan bod. Het resultaat is een unieke mix van meeslepende etnische grooves, gebracht met veel ziel en goesting.

wim-claeys-tref-dranouterjpg
In 2002 won Tref met hun debuut ‘Accordéon Diatonique’ de Klara Muziekprijs voor beste folkcd. Ze zijn ondertussen al meer dan 10 jaar bezig en hebben in 2012 hun derde cd ‘Dampf’ uitgebracht. Tref toerde over heel Europa met enkele hoogtepunten als het festival van Montreux in 2002, een tournee van 60 optredens in Frankrijk voor ‘Le Chaînon Manquant’ in 2003-2004 en optredens in Spanje, Denemarken, Zwitserland en Duitsland.

Tref boeken kan hier Bekijk alle data

css.php